Projeye Aykırı Yapılar Tapu Kaydına Kaçak Olarak İşlenecek

  • Güncel: 15.01.2020

✔ Projeye Aykırı Yapılar Tapu Kaydına Kaçak Olarak İşlenecek

Meclise sunulan kanun teklifiyle, kaçak olarak bilinen ya da ruhsatın  dışında eklemeler yapılarak ortaya çıkan imalatlara yönelik tapuya bildirim zorunluluğu gelecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş verilen kanun teklifiyle ilgili olarak “Bir bina eğer kaçak yapılırsa ya da metrekaresinden fazla bir  inşaat ortaya konulursa, bu tespit edildiği takdirde tapuya bildiriliyor ve tapu  kütüğünde bu yazılıyor. Bir vatandaşımız bir mesken almaya gittiği zaman eğer o  imalatta bir aykırılık söz konusuysa bunu tapuda görecek. İmalatçı tarafından  ruhsata uygun şekle getirilinceye, idare tarafından onaylanıncaya kadar bu tapuda  kalacak.” dedi.

Şehirleşmeyi daha güzel bir noktaya taşımayı; bu noktada kurallara  uyulması konusunda idari tedbirleri daha da artırmayı hedeflediklerini belirten Muş, kanun teklifiyle, gelecekte ortaya çıkacak şehirlerin çok daha güzel şekilde  olmasını amaçladıklarını ifade etti.

Kaçak kısımların vatandaş tarafından düzeltilmesi istenecek

Ruhsatsız ya da kaçak yapıların tespiti halinde ortaya çıkacak  tutanağın bir kopyasının da bundan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığına  gönderilecek. Söz konusu kaçak kısımların vatandaş tarafından  düzeltilmesinin talep edilecek ve eğer vatandaş bunu yapmazsa ilgili belediyenin  gerçekleştirecek, belediyenin de yapmaması durumunda Bakanlığın devreye  girerek kaçak kısımları yıkılacak.

https://yemekciyiz.net/

Masraflar Belediyeden Tahsil Edilecek

Bakanlığın devreye girerek kaçak kısımları yıkması halinde, burada ortaya çıkacak harcamaların yüzde 100 artırılarak ilgili yerdeki belediyeden tahsil edilecek. Belediye bunu ödemekte problem çıkartırsa, merkezi hükümetten kendisine gönderilecek  ödemelerden kesilecek.

İvedi yargılama getiriliyor

İmar planlarında karşılaşılan davaların, ivedi yargılama ile  mahkemelerde görülmesinin önünün açılacağını dile getiren Muş, “Aynı şekilde  yapılan imar planlarına, aradan belli zaman geçince davalar açılabiliyor. Fakat  fiili olarak geçmişe dönmek imkansız olduğu için orada hak sahibiyle idareler  arasında çok çeşitli sorunlar ortaya çıkabiliyor ve vatandaşlarımız mağduriyet  yaşayabiliyordu. Bundan sonra böyle bir durumda, ilgili idare, vatandaşımıza  parselinin değerini o günkü rayiç bedelden ödemek suretiyle bu mağduriyetin  giderilmesini hedeflemekteyiz.” diye konuştu.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı test-yemek-aof-aof-2-1.png

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok