Dünyayı Hayran Bırakacak Galataport Projesinde Sona Yaklaşıldı

✔ Dünyayı Hayran Bırakacak Galataport Projesinde Sona Yaklaşıldı

Doğuş Grubu’nun Özelleştirme İdaresi tarafından 16 Mayıs 2013’te gerçekleştirilen Salıpazarı Limanı İhalesi’ni 702 milyon USD teklifle kazanmasının ardından, Grup Ocak 2014’te Bilgili Holding’e bağlı BLG Capital ile ortaklık gerçekleştirdi ve bu ortaklıkla alanın geliştirme ve işletmesinden sorumlu Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş. kuruldu.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. ile yapılan devir sözleşmesini takiben, Şubat 2014’te liman sahası devralındı ve faaliyetlere başlandı.

Galataport İstanbul, şehrin kruvaziyer turizmi açısından hak ettiği yere ulaşması ve bu eşsiz kıyı şeridinin kamu erişimine açılması için önemli bir rol üstlenecek.

Yılda mürettebat dahil 1.5 milyon kruvaziyer yolcusuna hizmet verecek olan İstanbul’un tek ana limanı Galataport, 2020’nin Mart ayında açılması planlanıyor.

Kruvaziyer gemileri ile şehri ziyaret eden turistlerin gelir seviyesinin yüksek olması, Türkiye ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. Galataport İstanbul Kruvaziyer Limanı’na, tamamlandığı zaman 3 gemi aynı anda limana yanaşabilecek ve günde ortalama 15.000 kruvaziyer yolcusu ağırlanacak.

Yıllık mürettebat dahil 1,5 milyon da kruvaziyer yolcusunun hedeflendiği Galataport İstanbul’da her yıl toplam 7 milyonu yabancı 25 milyon ziyaretçinin ağırlanması bekleniyor. Bu ziyaretçilerin Türkiye turizmine katkısının ise 1 milyar dolar civarında olacak. 

https://yemekciyiz.net/

Sahasında barındırdığı İstanbul Modern ve İstanbul Resim Heykel Müzesi ile çağdaş sanatın Türkiye’deki en iyi örneklerine ev sahipliği yapan Galataport Projesi, tamamlanmasının ardından İstanbul’un kültür-sanat ve tasarımla yeni buluşma noktası olacak.

Galataport İstanbul, üstün teknoloji ile kurgulanmış bir kruvaziyer terminaline, seçkin bir otel zincirine, yerel ve dünya lezzetlerini sunan kafe ve restoranlara, ulusal ve uluslararası birçok markaya ev sahipliği yapacak.

Galataport, ziyaretçilerine kültür-sanattan gastronomiye, eğlenceden dinlenmeye kadar çok geniş bir yelpaze sunan ve 7/24 yaşayacak bir alan olacak.

Karaköy-Fındıklı hattına canlılık getirecek olan Galataport projesinde sona yaklaşılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Tüm dünyayı hayran bırakacak bir proje” olacak dediği Galataport’ta 250 mağazanın olacağı ve alışveriş alanının % 35’i yeme-içme sektörüne ayrıldı. Bu da 55-60 restoran anlamına geliyor.

2013’te ihalesi Doğuş Holding tarafından alınan ve sonradan Bilgili Holding’in de ortak olduğu Galataport projesinde yer alan mağazaların yüzde 70’i için yerleşim çalışması yapıldı.

52 bin m2 alana inşa edilen alışveriş mahalli içinde bütün gelir gruplarına uygun ‘marka karması’ yapıldı. Projede mağazalar için ölü alan bırakılmadığı ve m2 fiyatlarında İstinyepark ve Zorlu’nun referans alınarak belirlenecek.

Kamudan döviz bazlı ihale ile alındığı için tıpkı havalimanında olduğu gibi Galataport’ta da bir istisna olduğunu, kiraların “euro” bazlı tahsil edilecek.

KARAKÖY ESNAFINA DA PROJEDE YER VERİLECEK

Projede Karaköy esnafından da 4-5 mağazaya yer verilecek. İstanbul’un kültür sanat lokasyonu haline gelen Karaköy’ün bu yapısına uygun olarak projede İstanbul Modern ve İstanbul Resim Heykel Müzesi’ne de yer verilecek. Müze hem turist hem lokal ziyaretçi açısından başka bir cazibe merkezi olacak.

Bu iki müze arasındaki Bebek parkı büyüklüğünde rekreasyon alanında da kültür sanat ve eğlence aktiviteleri yapılacak.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı test-yemek-aof-aof.png

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok