Konut Sigortalı Evinizi Su Basması Durumunda Ne Yapmalısınız?

✔ Konut Sigortalı Evinizi Su Basması Durumunda Ne Yapmalısınız?

Evinizi su basması halinde oldukça sıkıntılı sonuçlar ortaya çıkaracaktır. Bu sebeple evi su basması yaşandığı zaman çözümlerin neler olduğunu bilmenizde fayda var. Evde su baskını olursa ne yapmalıyız? Evi su basması tazmini için gerekli olan belgeler nelerdir?

Evi Su Basması Durumları İçin Konut Sigortası

Kış ayların sık sık yaşanan yağışlar, yaz aylarında ani bastıran yağmurlar evinize ve eşyalarınıza zarar verebilir. Bu durumda konut sigortası kapsamındaki su baskınlarında yapılması gerekenleri öğrenmek bizlere faydalı olacaktır.

Konut sigortası kapsamında yer alan sel ve su baskını, sigortalan binanın civarındaki nehir, çay, derece ve kanalların taşması, olağanüstü meydana gelen sel sonucu dışarıdan basan suların vereceği zararları güvence altına alır. Özellikle sık karşılaşılan evi yağmur suyu basması durumu, olumsuz ve zahmetli sonuçları ile konutunuzun güvence altında olma gerekliliğini daha da pekiştirir.

Konut Sigortalı Evi Su Bastığında Yapılması Gerekenler

1- Konut poliçesinde su basma teminatına sahipseniz yapmanız gereken ilk şey, suyu kaynağından kesmek ve zararın büyümesine engel olmaktır.

2- Zararın büyümesine engel olmak ve gerekli tedbirleri almak sigorta sahiplerinin en büyük görevlerindendir.

3- Konut sigortalı kişi zarara engel olduktan sonra hasar ihbarını sigorta şirketine 5 iş günü içerisinde yapmalı,

4- Hasarın tespiti için ekpser talebinde bulunmalıdır.

Konut Sigortasında Su Baskını Tazmini için Gerekli Belgeler

Konut sigortasının zararı tazmin etmesi için eksper vasıtası ile aşağıdaki belgeleri sigorta şirketine ulaştırmalıdır;

1- Konut poliçenizin bir kopyası,

2- Hasarın gerçekleşme anı hakkında bilgi veren beyan,

3- Zarar oluşumunda üçüncü şahısların kusuru söz konusuysa, resmi makamlarca hazırlanmış tutanak,

4- Hasarın maddi boyutunu belirten beyan,

5- Hasarın onarılması için alınan teklif ve faturalar,

6- Binanın tapusu ve kira kontratı,

7- Zarar ait fotoğraflar,

8- Zararın niteliğine göre sigorta şirketlerinin talep ettiği evraklar.

Konut Sigortasının Gerekliliği

Büyük masraflarla ve harcanan zamanlarla sahip olduğunuz evi ve eşyaları korumanın yolu, konut sigortası yaptırmaktan geçiyor. Uygun sigorta primleri ile sahip olduğunuz konut sigortası sadece evinizi, eşyalarınızı korumaz aynı zaman sizi güvende hissettirir.

https://yemekciyiz.net/

Eviniz veya eşyalarınız zarar gördüğünde karşılayabilecek maddi yeterliliğiniz yoksa konut sigortası imdadınıza yetişir ve oldukça makul fiyatlarla evinizi, eşyalarınızı korur. Konut sigortası teminatları, evinizi risklere karşı koruma altına alır.

Aklınıza gelmeyecek birçok riskin binanıza vereceği zararın karşılanması, konut sigortası priminden çok daha yüksek olacaktır. Konut sigortasına sahip olabilmek için ev sahibi olma mecburiyetiniz yok. Kiracı olmanız halinde sadece eşya teminatı alabilir, eşyalarınızı koruyabilirsiniz.

Konut sigortasıyla her sigorta şirketi farklı riskleri koruyor olsa da genel olarak; yangın, deprem, su baskını gibi durumlara karşı eşyalarınız teminat altına almış olursunuz.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta iklim koşulları, güçlü fırtınalar, aşırı yağışlar, çıkabilecek yangınlar, depremler ve artan hırsızlıklara karşı tam güvence sağlayacak teminatlar arasından doğru teminatları seçmektir. 

Bu teminatlara sahip olmak hasarın karşılanması için yeterli değil, hasarın yaşanması durumunda sigorta sahiplerine de sorumluluklar düşüyor.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı test-yemek-aof-aof-3-1.png

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok