Deprem Sonrasında Hasar Tespit Çalışmaları Nasıl Yapılıyor?

✔ Deprem Sonrasında Hasar Tespit Çalışmaları Nasıl Yapılıyor?

Deprem sonrasında hasar ihbarınızı yaptıktan sonra olay yerine, sürecin yönetimine uygun olan en kısa sürede, DASK adına görevlendirilen bağımsız hasar tespit görevlileri gönderilir.

İnceleme ve tespit raporlarını hazırlayan görevliler, sigortacılık sektöründe ilgili branşta çalışma ruhsatı bulunan deneyimli hasar eksperlerinden oluşur. Eksperlerin deprem hasar raporlarını sigortacılık standartlarına uygun şekilde oluşturabilmeleri için, kendilerine DASK tarafından ek eğitimler sunulur.

Tespit raporlarının yetkilendirilmiş eksperler tarafından hazırlanması, teminat sürecinin işleyişi açısından büyük önem taşır. Hasar tespiti için gönderilen eksperlere olay yerinde yapacakları incelemelerde her türlü kolaylığın ve bilginin sağlanması, rapor oluşturma ve dolayısı ile hasar tazmin süreçlerini de hızlandırır.

Hasar Tespit İşlemleri

Hasar tespit işlemleri, DASK adına görevlendirilen bağımsız hasar tespit görevlileri tarafından yerine getirilir. Bu tespitlerin sonucunda belirlenen tazminat ödemeleri de doğrudan DASK tarafından yapılır.

Tespit işlemlerinizin yetkilendirilmiş hasar tespit görevlileri tarafından yapılması, teminatınızın işleyişi açısından önemlidir. Hasar tespiti görevlilerine olay yerinde yapacakları incelemelerde her türlü kolaylığın ve bilginin sağlanması, tazminat sürecini de hızlandırır.

Zorunlu Deprem Sigortasının Süresi Ne Kadar?

Zorunlu Deprem Sigortası ortalama “ 1 yıl “ süre ile geçerliliğini korumaktadır. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe sona ermeden yenilenmesi gerekmektedir.

Deprem Sigortasının Amacı Nedir?

 Zorunlu Deprem Sigortasının amacı, deprem ve depreme bağlı oluşan doğal afetlerden kaynaklı maddi hasarları sigorta etmektir.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok