Elektrikli Oto Şarj Cihazı Üretildi

✔ Elektrikli Oto Şarj Cihazı Üretildi

Karaman OSB’de bulunan otomasyon firması White Rose “elektrik oto şarj cihazı” üretti. Yüzde 52 yerliliğe sahip olan Yüksek hızlı şarj istasyonunu inceleten Bakan Varank, “……yerli malı belgesi alabilecek ve önümüzdeki dönemde elektrikli araçların yaygınlaştırılması için Türkiye’de kurulacak yüksek hızda elektrikli şarj istasyonlarından bir tanesi olabilecek.” dedi.

52’lik yerliliğe sahip

Bakan Varank, “Karaman’da yüksek hızda elektrikli şarj istasyonu imal eden firmamızı ziyaret ediyoruz. Bu yanımızda gördüğümüz yüksek hızlı şarj istasyonu yüzde 52’lik yerliliğe sahip. Yani yerli malı belgesi alabilecek ve önümüzdeki dönemde elektrikli araçların yaygınlaştırılması için Türkiye’de kurulacak yüksek hızda elektrikli şarj istasyonlarından bir tanesi olabilecek bir ürün. Biz Anadolu sermayesine ve üretim gücüne gerçekten inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Anadolu sanayisinin neler yapabildiklerini görmek gerekiyor”

“Zaman zaman ben birileri istemese de birileri beğenmese de ifadeler kullanıyorum.” diyen Varank, “Bunu çok ayrımcı bulan insanlar oluyor. Ama Yozgat dediğimizde burun kıvıranların, Karaman dediğimizde dudak bükenlerin aslında Anadolu sanayisinin neler yapabildiklerini görmesi gerekiyor. Bu anlamda benim dilim ayrıştırıcı değil, Karaman’a, Yozgat’a dudak bükenlerin tavrı aslında Türkiye için ayrıştırıcı bir tavır.

Ayrıştırıcı bir dil. Ben firmamıza teşekkür ediyorum. Bugün Karamanda gördüklerimiz Karamanın başardıkları tüm ülkemiz için mutluluk verici. İnşallah Türkiye ekonomisine katkısını Karaman daha ileri noktalara taşıyacak.” ifadelerini kullandı

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok