TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci Programı’nın (BİGG) Üst Limitini 200 Binden 450 Bin Liraya Çıkardı

TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci Programı’nın (BİGG) Üst Limitini 200 Binden 450 Bin Liraya Çıkardı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, genç girişimcilere ve KOBİ’lere bayram müjdesi verdi. TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci Programı’nın (BİGG) üst limitini 200 binden 450 bin liraya çıkardıklarını açıklayan Bakan Varank, TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı ile verilen desteği de iki kat arttırarak 1 milyon 200 bin liraya yükselttiklerini duyurdu.

Bugüne kadar programdan faydalanan genç girişimcilere 200 bin liraya kadar destek sağlanıyordu. Bundan sonra TÜBİTAK BİGG kapsamında genç girişimcilere yönelik destek miktarını yüzde 125 artırarak 450 bin liraya çıkarıldı. Böylece gençlerimiz girişimlerini çok daha kolay ve etkin şekilde hayata geçirebilecekler.

Ayrıca, AR-GE yapmak isteyen şirketlere TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programında verilen destek iki kat arttırarak 1 milyon 200 bin liraya çıkarılıyor.

TEYDEB’DE ÜST LİMİTLER YÜKSELTİLDİ

TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından yürütülen programların destek üst limitleri artırıldı. BİGG ve KOBİ Ar-Ge Başlangıç programının dışında Proje Pazarları Destekleme Programı ulusal etkinlik desteği üst limiti 30 bin TL’den 70 bin TL’ye ve uluslararası etkinlik desteği üst limiti de 40 bin TL’den 100 bin TL’ye çıkarıldı. Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programında TÜBİTAK tarafından karşılanacak tutarın üst sınırı 750 bin TL’den 1 milyon TL’ye yükseltildi.

PATENT DESTEKLERİ DE ARTTI

Patent Destek Programı İnceleme Raporu Desteği ve Patent Tescil Ödülü tutarları da yukarı yönlü revize edildi. Yeni üst limitler, 21 Nisan 2022 tarihinden sonra açılan çağrılara yapılan proje başvurularında uygulanacak.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok