Yurtdışına 100 Bin İşçi Sözü

✔ Yurtdışına 100 Bin İşçi Sözü

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Yenigün, “yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinde bu yıl yeniden 20 milyar dolara çıkmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinin zorluklara ve Türkiye’nin geleneksel pazarları olan ülkelerin emtia ihracat gelirlerindeki düşüşten gelen pazar daralmasına karşılık olumlu seyrettiğini söyledi.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, düzenlediği basın toplantısında 2019 yılında yurtdışında 18 milyar dolarlık yeni üstlenim ile tamamladıklarını, 2020’de yeniden 20 milyar dolara çıkmayı hedeflediklerini bildirdi.

Libya hükümeti ile alacaklar konusunda bütün alacakların tutanak altına alınacağı bir görüşme yapılacağını belirten Yenigün, bir miktar ödemenin söz konusu olabileceğini, Türk firmaların özellikle devam eden teminat mektupları nedeniyle yıllık 50 milyon dolar ödeme yapmaya devam ettiğini kaydetti.

Ticaret Bakanlığı ile birlikte yapılan çalışmalar sonucunda Libya hükümetinin yeni adımlar attığını belirten Yenigün, “Ticaret Bakanlığımız anlaşmazlık konularında görüşlerini bildirmişlerdi. Libya tarafından da dün itibarıyla Dışişleri Bakanlığı’na çözüm önerileri geldi. Bütün ihtilafları çözmek için adım atılmasını umuyoruz.

Teknik ekibi davet ederiz müzakerelerimizi yaparız. Konularının çözümü için bir noktaya gelebilirsek sonrasında iki bakan bir araya geldiğinde bir sonuca bağlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Yenigün, Libya’daki alacaklarımızın tutanağa geçirilerek kayıt altına alınmasının çok önemli bir husus olacağını ifade etti. Türk firmalarının Libya işlerine yönelik olarak verilen teminat mektupları nedeniyle hala yıllık 50 milyon dolar bankalara ödeme yapıldığını belirtti.

https://yemekciyiz.net/

Yenigün, Türk firmalarının bugün itibarıyla Libya’dan 1 milyar dolar alacağı ve halen 1.3 milyar dolar da teminat mektubunun aktif durumda bulunduğunu söyledi.

Kamu bankalarının yurtdışına işçi götürülmesi halinde ek finansman sağlamaya yönelik çalışmalarının olumlu görüldüğünü ifade eden Yenigün, işverene hukuki güvence sağlanmasına yönelik bir dizi önerinin de kabul edilmesi halinde, yurtdışı istihdamın yeniden 100 binli rakamlarına gelebileceğini bildirdi.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, buna karşılık iş yapılan yerlerde yerel işçi çalıştırılmasının da müteahhitlerin gelecek dönemi için avantaj sağlayan, sempati oluşturan bir durumu yarattığını bildirdi.

.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı test-yemek-aof-aof.png

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok