C Vitamini Deposu Altın Portakal Kamkat (Kumkuat)

✔ C Vitamini Deposu Altın Portakal Kamkat (Kumkuat)

Kamkuat meyvesi, sevimli görünümü ve tadı ile insanların ilgisini çekse de aslında bilinen pek çok faydası bulunur.

1- Zengin “C” vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve insanların hastalıklara karşı daha dayanıklı olmasını sağlar.

2- İçeriğinde yüksek miktarda antioksidan bulunmasından dolayı kanser çeşitlerinin önlenmesinde de etkili rol oynar.

3- Vücutta enfeksiyon oluşumunu önleyici ve koruyucu bir etkisi vardır. Bunun yanında Kamkat meyvesi vücutta bulunan enfeksiyonun tedavisinde de yardımcı olur.

4- Kamkat, kilo vermede yardımcıdır. Obezite ve tip 2 şeker gibi hastalıklar ile mücadele de yardımcıdır.

5- Kamkat, kan şekerini düşürmektedir. Bu sebeple şeker hastalarında bazı zamanlar yaşanan tatlı krizlerini de önlemektedir.

6- Kabızlık ve gaz gibi problemlerin yaşanmasını engeller.

7- İçeriğinde yüksek lif bulunmasından dolayı sindirim sisteminin düzenlenmesine de yardımcı olur.

Kamkuat Maskesi Yapımı

Kumkuat meyvesini maske olarak cildimize uyguladığımızda cildimiz için de güzel olumlu sonuçlar alınır. Bunun için 2 adet Kumkuatı ezerek kil ile güzelce karıştırıp yüzünüze sürün. Yaklaşık 10 dakika bekletip yüzünüzü yıkadığınız zaman sonucun ne kadar muhteşem olduğunu görürsünüz. Ancak, turunçgillere alerjisi olan bireylerin bu maskeyi yapması önerilmemektedir.

https://yemekciyiz.net/

Kamkuat’ın Zararları

Kamkuat insan sağlığı için oldukça faydalı bir meyvedir. Ancak, aşırı derecede tüketildiği zaman vücut için zararlı olabilir. Yapısında bulunan şeker sebebi ile şeker hastalarının dikkatli bir şekilde tüketmesi gerekmektedir.

Kamkuat Nasıl Tüketilmeli?

Bu meyvenin iç kısmı çok ekşidir. Ancak, kabuk kısmı enteresan bir şekilde oldukça tatlıdır.

Bu sebeple bu meyveyi kabuğuyla tüketmek hem daha faydalı hem de lezzet yönünden çok daha iyi olacaktır.

Kumkuat’lar en iyi bütün olarak ve soyulmadan yenir. Onların tatlı tadı aslında kabuğundan gelirken, suyunda ekşilik vardır. Tüm meyveyi ağzınıza atıp ısırdığınızda tadını daha güzel alabilirsiniz.

Meyve size sert gelirse o zaman biraz sıcak su içinde bekletip de tüketiniz. Meyveyi sıcak suda bekletmek yumuşamasına neden olacaktır. Bunun yanında Kamkat meyvesinin reçeli ve marmelatı da yapılabilir.

Kamkuat Bitkisi Özellikleri 

Kamkat bitkisi her yerde çiçeğe ve meyveye yatabilmektedir. Temmuz ayı sonlarına doğru çiçek açmakta, meyve oluşması Ağustos sonu ile Eylül ayı içersinde olmaktadır.

Küçük, oval meyveleri iri zeytin büyüklüğünde ve cinsine göre tatlı veya mayhoş lezzetli olup bir sonraki Nisan-Mayıs aylarında yeme olgunluğuna erişmektedir. Meyve koparılmazsa bir yıl bitki üzerinde kalabilmekte, aynı lezzetle yenebilmektedir.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok