Karakaya Baraj Gölü Üzerinde Yapılan “Yeni Kömürhan Köprüsü” Açılıyor

✔ Karakaya Baraj Gölü Üzerinde Yapılan “Yeni Kömürhan Köprüsü” Açılıyor

Karayolları Genel Müdürlüğünce Elazığ-Malatya illeri arasındaki kesimin bölünmüş yol bütünlüğünün sağlanması, daha konforlu ve güvenli bir ulaşımın temin edilmesi amacıyla 2014’te Karakaya Baraj Gölü üzerindeki yapımına başlanan “Yeni Kömürhan Köprüsü Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi” tamamlandı. 

Yeni Kömürhan Köprüsü

Projede yer alan nihai beton imalatları tamamlanan 2 bin 400 metre uzunluğundaki Yeni Kömürhan Tüneli, mevcut güzergahı 1 kilometre kısaltarak, zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlayacak.

Doğu Anadolu Bölgesi’nin ulaşım yatırımları arasında yer alan Malatya ve Elazığ dahil bölgedeki 16 il için geçiş noktası konumundaki Yeni Kömürhan Köprüsü açılıyor.

26 Aralık günü açılması planlanan köprü ve tünel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevrim için katılımı ile hizmete açılacağı belirtildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan yollar üzerinde stratejik konumda bulunan 660 metre uzunluğundaki Yeni Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli’nin yapımı tamamlandı.

Yeni köprü, tüm bölgenin kalkınmasına damga vuracak ve bölgeye de ekonomik canlılık getirecek. Toplam uzunluğu 5 bin 155 metre olan projede bir adet 2 bin 400 metre uzunluğunda çift tüp tünel, bir adet 660 metre gergin eğik kablolu köprü ve bir adet 123 metre uzunluğunda betonarme köprü bulunuyor.

https://yemekciyiz.net/

30 Eylül’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun son kaynağı yapması ile iki yakası birbirine bağlanan köprü ve tünel açılışa hazır hale getirildi.

Taşıt trafiğine 2×2 şeritli hizmet verecek Yeni Kömürhan Köprüsü, ters Y tipi kule olarak tasarlandı.

Tek pilonlu ve orta açıklığının 380 metre olması sebebiyle Dünya literatüründe de 4. sırada yerini alan köprünü ile devamındaki 2,5 kilometrelik çift tüp tünelin de trafiğe açılması ile birlikte Malatya -Elazığ arasındaki kara yolu ulaşımı, daha rahat, daha hızlı ve emniyetli bir şekilde gerçekleşecek.

Proje, ayrıca zaman ve akaryakıttan da tasarruf edilerek ekonomiye katkı sağlayacak.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok