TOKİ 100 Bin Sosyal Konut Projesinin İzmir Kuralarının Çekimine Bugün Başlanıyor

✔ TOKİ 100 Bin Sosyal Konut Projesinin İzmir Kuralarının Çekimine Bugün Başlanıyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) 81 ilde yapacağı sosyal konutlar için heyecanla beklenen “Hak Sahipliği Belirleme Kura Takvimi” açıklandı.

Her il için farklı tarihlerde çekilecek kuraların ilki bugün İzmir Karabağlar ilçesinde çekilecek. Diğer illerin kura çekimi Haziran ayı sonuna kadar tamamlanacak.

Türkiye genelinde toplam 1 milyon 211 bin 518 kişiyi ilgilendiren TOKİ çekiliş tarihi 18 Şubat tarihinde açıklandı. TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre ilk kura çekilişi, 24 Şubat tarihinde bugün İzmir de gerçekleşecek ve 30 Haziran’a kadar aralıklı olarak diğer illerde kura çekilişlerine devam edilecek.

İstanbul başta olmak üzere 81 ilde 2+1 ve 3+1 planında yapılacak 100 bin sosyal konut için, 100 bin dar gelirli aile, kira öder gibi yüzde 10 peşinat, aylık 894 liradan başlayan sabit taksitlerle ev sahibi olacak.

TOKİ tarafından dar gelirli vatandaşlara yönelik yürütülen 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi’nde ilk kura çekimi, bugün İzmir Karabağlar ilçesi için saat 13:00′ de yapılacak ve 25-26 ve 27 şubat günleri diğer 3 ilçe için çekiliş yapılacak.

Toki

Kura Çekilişi Yapılacak İlçeler ve Tarihleri ile Konut Sayıları:

1- İZMİR İLİ KARABAĞLAR İLÇESİ, 750 KONUT, 24 Şubat 2020 Pazartesi, Saat: 13:00

2- İZMİR İLİ SEFERİHİSAR İLÇESİ, 1000 KONUT, 25 Şubat 2020 Salı, Saat: 11:00

3- İZMİR İLİ ALİAĞA İLÇESİ, 750 KONUT, 26 Şubat 2020 Çarşamba, Saat: 13:00

4- İZMİR İLİ KEMALPAŞA İLÇESİ, 800 KONUT, 27 Şubat 2020 Perşembe, Saat: 11:00

İstenen belgeler nelerdir?

1- İl/İlçe Nüfus Müdürlüğü’nden onaylı vukuatlı nüfus kayıt örneği,

2- Adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuranlar için 3 (üç ) yıl),

3- Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç olmak üzere diğer 3 kategoriden hak sahibi olarak belirlenen vatandaşlar, İl/İlçe Tapu Sicil Müdürlüğü’nden başvuru sahibinin kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı herhangi bir bağımsız gayrimenkulün bulunmadığına dair belge,

Teslim süresi ne kadar?

TOKİ konutlarının teslim süresi projeye göre 14 ay ile 30 ay arasında değişmektedir.

Evlerde nasıl yapılıyor ve içerisinde neler olacak?

1- Projelendirme öncesinde inşaatın yapılacağı arazide gerekli jeolojik ve jeoteknik etütler yapılmakta, elde edilen verilere göre deprem riski de göz önüne alınarak uygun temel tipi ve taşıyıcı sistem belirlenmektedir.

https://yemekciyiz.net/

2- İnşaatlarda maksimum kalite ve emniyet ön planda tutulmak ta, bu doğrultuda tüm inşaatlarda hazır beton kullanılmaktadır.

3- Konutlarda, ülke ekonomisi açısından büyük önem taşıyan su ve ısı yalıtımı yapılmaktadır.

4- İnşaatların her aşaması, TOKİ teknik personeli ve müşavir firmalar tarafından sıkı denetime tabi tutularak gerekli testler ve kontroller yapılmaktadır.

5- Konutlar, sosyal donatısı ve yeşil çevresi ile birlikte vatandaşa sunulmaktadır.

6- TOKİ; kaba ve ince inşaatı tamamen bitirilmiş; yer kaplamasından duvar kaplamasına, mutfak dolaplarından evyesine, klozetinden armatürlerine dek komple tamamlanmış, vatandaşın anahtar tesliminin ardından herhangi bir tadilat yapmaksızın eşyasını taşıyarak oturabileceği durumda konutları teslim etmektedir.

Taksit artışları nasıl oluyor?

Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olanına göre artırılmaktadır.

İlk dönemsel artış, satış duyurularında İdare tarafından ilan edilmektedir.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı test-yemek-aof-aof-3-1.png


İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok