TOKİ Denizli’de 266 Aileye Kura Sevinci Yaşattı

✔ TOKİ Denizli’de 266 Aileye Kura Sevinci Yaşattı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Denizli Merkezefendi Kayaköy Mahallesi’nde inşası devam eden 266 konutun hak sahipleri gerçekleştirilen kura ile belirlendi.

Kura töreni, 10 Şubat 2020 Pazartesi günü Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde Noter huzurunda yapıldı.

Toplam bin 804 başvurunun yapıldığı projede konut sahibi olan vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı. Yıllardır ev sahibi olma hayaliyle yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, hayallerinin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Projede konutların 205 adedi 2+1 ve 61 adedi ise 3+1 planında yapılıyor.

Ev Fiyatları Ne Kadar?

2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinin yer aldığı TOKİ Denizli Kayaköy projesinde daire fiyatları 179 bin TL’den başlıyor 276 bin TL’ye kadar yükseliyor. Projede yer alan daireler için en düşük taksit bedeli ise 1.120,94 TL olarak belirlendi. 

Devretme Hakları Var mı?

Konut alıcıları sözleşmeden doğan haklarını üçüncü şahsa anahtar teslim tarihinden itibaren 1 (bir) yıl sonra devir edebilecekler.

Cayma Hakları Var mı?

Konut alıcısı, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren 14 gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahipler.

Konut alıcısı, Gayrimenkul’ ün fiili tesliminden evvel teslim süresi içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkına da sahipler.

Kura sevinci yaşayan Denizli’ler kendilerine bu sevinci yaşatan TOKİ ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

https://yemekciyiz.net/

Konutların Teslimi Ne Zaman Yapılacak?

Konutların teslim süresi, sözleşme tarihinden itibaren 36 ay olarak belirlendi. Konutların anahtar teslimi,  TOKİ tarafından belirlenecek ve ilan edilecek program dahilinde gerçekleştirilecek. 

Kura da İsmi Çıkmayanlara;

1- Kura sonucunda; konut satın alma hakkı elde edemeyenlerin başvuru bedelleri 16 Nisan 2019,

2- konut satın alma hakkı kazandığı halde sözleşme imzalamayan asil hak sahiplerinin başvuru bedelleri 16 Temmuz 2019,

3- yedek hak sahiplerinin başvuru bedelleri ise 29 Temmuz 2019 tarihlerinden itibaren başvuru sahiplerine iade edilecek.

Kendilerine kura da konut çıkmayan vatandaşlar kendilerine çıkmış gibi sevindiklerini ifade ederek, Toki’nin Denizli’ye daha fazla konut inşa etmesi talebinde bulundular.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı test-yemek-aof-aof.png

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok