Türkiye’de Toplam 6,7 Milyon Konutun Dönüştürülmesi Gerekiyor

✔ Türkiye’de Toplam 6,7 Milyon Konutun Dönüştürülmesi Gerekiyor

Bakan Murat Kurum, Türkiye’de toplam 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiği, bunlardan 1.5 milyonunun acil öncelikli konut olduğunu belirlediklerini aktaran Kurum, bu çerçevede bakanlık olarak her yıl 300 bin konutu, 5 senede de 1,5 milyon binayı dönüştürme hedefi ortaya koyduklarını anımsattı.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı image-49.png

Kurum, “Yerinde, gönüllü, hızlı yapacağız dedik ve bu çerçevede 81 ilimizde sürecimizi başlattık. 300 bin konutu yılda 50-60 binini bakanlık olarak biz yapacağız ve İller Bankası Genel Müdürlüğümüz eliyle 4 milyar liraya kadar, faizi de yüzde 50’ye kadar hibe vermek suretiyle, yine yerel yönetimlerimize vereceğimiz destekler, işte Meclisimizde güçlendirmeye ilişkin kanun çalışması yapılmaktadır.

Kalanı da vatandaşlarımızla birlikte her yıl 300 bin konutu dönüştürerek 5 yıl içerisinde tamamlamak istiyoruz. 2019 yılı itibariyle bakanlık olarak 25 bini İstanbul’da olmak üzere 65 bin konutun dönüşümünü başlattık.

Her yıl en az 50-60 bin konutluk projeyi, sadece kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapıp inşallah önümüzdeki 5 yıl içerisinde depreme daha hazır ülke olmak adına adımlarımızı kararlı bir şekilde atacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı test-yemek-aof-aof-3-1.png

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok