Diyarbakır-Ergani -Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları Bugün Açılıyor

✔ Diyarbakır-Ergani -Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları Bugün Açılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle katılımı beklenen törenle, Diyarbakır-Ergani-Elazığ yolu, Devegeçidi Köprüsü ve bağlantı yollarının açılışı bugün gerçekleştirilecek.

Diyarbakır’ı Elazığ’a bağlayan Diyarbakır-Ergani yolu üzerinde yer alan Devegeçidi Vadisi’nin yüksek standartlı geçilmesi çalışmaları kapsamında inşa edilen Devegeçidi Köprüsü 571 metre uzunluğunda geliş-gidiş olmak üzere çift yönlü yapıldı.

Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü

Bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardındaki köprü bağlantı yollarıyla birlikte projedeki toplam uzunluk 1740 metreyi buluyor.

 

Diyarbakır’ın kuzeye açılan kapısı niteliğindeki Ergani-Elazığ yolunda güvenli ve konforlu ulaşımın sağlanması amaçlanırken, Devegeçidi Köprüsü ve bağlantı yollarıyla vadideki yüksek eğimler iyileştirilerek, yolun geometrik standardı artırıldı.

Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü

Devegeçidi Köprüsü ve bağlantı yolları ile zaman ve akaryakıttan tasarruf edilecek. Ayrıca bakım-onarım maliyetleri ile egzoz gazı salınımı da azalmış olacak. 

Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü

Bağlantı yolları ile Eğil Kavşağı’ndaki trafiğin ana yoldan ayrılması önlenmiş, kesintisiz ve güvenli trafik akışı sağlanmış olundu.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok