Savunma Sanayii Çalışanlarının Bilgi Sızdırılması Karşılığında Rüşvet Aldıkları İddiası

✔ Savunma Sanayii Çalışanlarının Bilgi Sızdırılması Karşılığında Rüşvet Aldıkları İddiası

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile koordine yürütülen operasyonda, SSB çalışanları ile çıkar ilişkisinde bulundukları şirket temsilcilerinden oluşan 6 kişi gözaltına alındı. Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT) ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından savunma sanayii sektöründe yasa dışı ilişkilere bulaştıkları tespit edilen kişilere operasyon gerçekleştirildi.

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile birlikte yürütülen operasyonda, SSB çalışanları ile çıkar ilişkisinde bulundukları şirket temsilcilerinden oluşan 6 kişi gözaltına alındı.

SSB görevlilerinin yürütülen ihale, proje, tedarik ve maliyetleriyle ilgili bilgileri savunma sektöründe faaliyet gösteren ve yabancı firma temsilciliği yapan şirket yetkililerine aktardıkları, bunun karşılığında rüşvet aldıkları belirlendi.

Yabancı Şirketlere Bilgi Sızdırılması

Şirket yetkilerinin, temsilciliğini yaptıkları firmalarla bilgileri paylaştıkları, ihale ve projelerden menfaat sağladıkları iddia edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmaya Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün de desteğiyle operasyon düzenlendi.

Döviz Ele Geçirildi

Biri eski kurum çalışanı 6 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda yüklü miktarda döviz ele geçirildi. Evdeki dijital materyallere el konuldu.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok