3500 Köy Okulu “Köy Yaşam Merkezi”ne Dönüştürüldü 

✔ 3500 Köy Okulu “Köy Yaşam Merkezi”ne Dönüştürüldü 

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada köy yaşam merkezlerinin Kovid salgını nedeniyle tersine göçün başlamasıyla birlikte köylerde atıl duran binaların hızlı bir şekilde revize edildiğini bildirdi.

Daha sonra bu yapıların oradaki çocukların ve köyde yaşayan vatandaşların hizmetine sunuldu. Özer, “Köy okulu değil, ‘köy yaşam merkezi’ çatısı altında yeni bir konseptle bu okulları hayata geçirmeye başladık. Buradaki köylerdeki çocuklarımızın eğitim almasıyla ilgili sınırlama, sınıf sayısı sınırlamasını ortadan kaldırdık.” dedi

https://yemekciyiz.net/

Açıklamasının devamında Bakan Özer “Dolayısıyla bir çocuğumuz bile olsa köyde, artık orada öğretmen görevlendirerek çocuklarımızın eğitim hizmeti almasının önünü açmış olduk. Aynı zamanda köy okullarına halk eğitimi merkezi kurduk. Halk eğitimi merkezi, bizim hayat boyu öğrenme kapsamında yetişkin vatandaşlarımıza, her ay 1 milyon vatandaşımıza eriştiğimiz, yaklaşık 5 bin farklı kursu vatandaşlarımıza sunabildiğimiz, bu ülkenin insan kaynağını sadece eğitim çağı nüfusunda değil, eğitimin dışındaki vatandaşlarımızın da sürekli kendilerini geliştirmeyle ilgili desteklediğimiz bir mekanizma. İşte bu mekanizmayı halk eğitimi merkezlerinde köy okullarıyla buluşturduk ve vatandaşlarımızdan inanılmaz rağbet oldu.” ifadesini kullandı.

Özer, bu sayede eğitim binası çatısı altında yetişkinlerle torunları ve çocukları buluşarak eğitim almaya başladığını, şu anda köylerde 300 bine yakın kadın ve erkeklerin tarım, hayvancılık, dikiş nakış gibi çok çeşitli kurslar aldığını, Türkiye’de bugün itibarıyla 3 bin 500 köy yaşam merkezinin hayata kazandırıldığını söyledi.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok