KOSGEB Karbon Emisyonunun Azaltılması Projelerine 2 Milyon Liraya Kadar Destek Veriliyor

  • 04.06.2022

✔ KOSGEB Karbon Emisyonunun Azaltılması Projelerine 2 Milyon Liraya Kadar Destek Veriliyor

KOSGEB, doğadaki karbon emisyonunun azaltılması konusunda yeni bir çağrı başlattı. Bu konudaki desteği açıklayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Karbon emisyonu azaltılmasına yönelik Ar-Ge, İnovasyon ve ürün geliştirme projelerine KOSGEB aracılığı ile 2 milyon liraya kadar destek vereceğiz.” dedi.

İşletmelerin bu desteği, makine-teçhizat, donanım, ham madde, yazılım, hizmet alımı ya da personel giderleri için kullanabileceğini kaydeden Bakan Varank, “İmalat sektöründeki KOBİ’lerimizi bu desteğe başvurmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Sıfır emisyon

Aksaray’da açılışlara katılan Varank “sıfır emisyon konusunda bir müjdeyi de kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. İş dünyamızı yakından ilgilendiren bir husus. Sıfır karbon hedefine katkı sağlayacak, karbon emisyonu azaltılmasına yönelik Ar-Ge/İnovasyon ve ürün geliştirme projelerine KOSGEB aracılığı ile 2 milyon liraya kadar destek vereceğiz.” dedi.

https://yemekciyiz.net/

Proje süreleri 8-24 ay

Bakan Varank’ın açıkladığı çağrı kapsamında karbon emisyonunun azaltılmasına yönelik yenilikçi uygulamalar ve karbon emisyonlarının izlenmesine yönelik sistemler 2 milyon liraya kadar desteklenecek. Proje süreleri, 8-24 ay ile sınırlı olacak. KOSGEB çağrısı, 17 Haziran’a kadar açık olacak.

Destek üst limiti 2 milyon lira

Destek üst limiti 2 milyon lira olan çağrıda, proje ile ilişkilendirilmiş olmak kaydıyla işletmede tam zamanlı çalışması şartı ile mevcut veya yeni istihdam edilecek personel 400 bin liraya kadar desteklenecek. Çağrıda, işletmeler makine-teçhizat, donanım, ham madde, yazılım ve hizmet alımı giderleri desteği alabilecek. İşletmelerin sınai mülkiyet hakları giderleri ile test, analiz ve belgelendirme giderleri de desteklenecek.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok